FPV Parvovirus Snabbtest Katt x 10

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Parvoviruset som orsakar kattpest finns i hela världen. 

Alla katter i Sverige vaccineras tyvärr inte mot kattpest och är inte en helt ovanlig sjukdom

En smittad katt sprider smitta via avföring och kan vara smittad utan att uppvisa symtom trots att den sprider smittan och kan vara smittad under flera månader.

Viruset överlever i ett år utanför kattkroppen och kan smitta många individer på kort tid.
Viruset kan följa med människan in i hemmet via skor osv...

Viruset kan överleva långa tider inomhus och i katterier finns stor risk att hela gruppen utsätts för viruset och kan smitta ovaccinerade kattungar.

Symtom inom 4-5 dagar, de katter som blir sjuka blir mycket sjuka och speciellt hos ungdjur har sjukdomen ett högre dödstal och snabbt förlopp och redan inom ett par timmar från symtom kan en ung katt vara död. Hos vissa individer är hög feber, buksmärtor och slöhet några symtom och i vissa fall kräks katten och får kraftig diarré och katten blir uttorkad.

Dräktiga honor kan få missfall. Honan behöver inte uppvisa symtom på kattpest. Smittade kattungar kan födas med hjärnskador som visar sig runt 3v.

Snabbtest där tops doppas/rullas i avföring för att sedan doppas i analysvätska och denna analysvätska droppas sedan i en avläsare som visar resultatet inom 5-10 minuter. 

( Testinstruktioner på Engelska medföljer) 

Läs mer:
http://www.sva.se/djurhalsa/katt/infektionssjukdomar-katt/kattpest

OBS! Nilsson och Lindhe AB besitter inte den kompetens som en Veterinär gör och du ska därför alltid uppvisa ditt djur för Veterinär vid misstanke om smitta.